Tip Melangsingkan Badan

Anda ingin dapatkan badan yang langsing? Hmm.. apa sekalipun program diet yang ingin dilakukan anda perlu sedar akan batasannya dan jangan melakukannya dengan terburu-buru.
Jangan terus melakukan apa saja kaedah pelangsingan hanya kerana mahu mendapatkan susuk tubuh yang ideal. Apa yang penting ialah untuk melakukannya secara berperingkat-peringkat, iaitu dengan memulakan dengan mengatur pola makan disulami dengan aktiviti senaman yang betul.
Pakar pemakanan mengatakan bahawa program pelangsingan perlu dimulakan dengan diet sihat dan aktiviti fizikal. Salahsatu saja belum mencukupi.
Jika kaedah sedemikan masih belum dapat memberikan hasil yang memuaskan, maka barulah boleh diteruskan dengan pengambilan supplemen atau ubat langsing (mengikut dos atau kadaran yang diselia oleh pakar).
Program pelangsingan yang baik harus dijalankan dengan konsep ‘back to basic’. Jika perlu menggunakan ubat, pilih ubat yang dijamin atau disahkan selamat dan berpandukan nasihat doktor.
Berjaya atau tidak program pelangsingan yang dilaksanakan itu sangat-sangat bergantung kepada keazaman, kesungguhan dan motivasi anda sendiri. Lazimnya, komitmen peringkat awal dengan mengatur pola makan dan senaman akan menetukan kejayaan program untuk anda mendapatkan badan yang langsing.
Dengan bantuan doktor, anda harus menilai sejauh mana keberkesanan pelangsingan mengikut cara asal sebelum memutuskan kaedah pelangsingan cara alternatif seperti sedut lemak, bypass dan sebagainya.
Anda tak boleh sebarangan mengatasi masalah kegemukan apa lagi dengan cara segera. Back to basic, merupakan cara yang paling ideal untuk dapatkan saiz dan bentuk badan yang diidamkan iaitu dengan cara berdiet yang betul dan aktiviti senaman.
 http://carauntukkurus.com/tip-melangsingkan-badan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...