Cara Kurus Dalam Sebulan




sebab saya dah cuba dan berjaya, so i nak tulis lah dalam blog. hehe. Dalam sebulan ni kalau boleh jangan skip mana-mana cara yang saya tulis. sebab dulu i ni berat 43 pergi ke 51. Lepas tu i kalut nak kurus balik..sekarang dah stabil 45 kg! :)

1. Minum segelas Teh tanpa gula sebelum tidur.

Fungsi nya untuk mempercepatkan pembakaran lemah dalam badan, esok pagi sure korang akan membuang. haha..ok apa..perut flat saja. :).. Pastikan TEH TANPA GULA ok..i minum teh sabah. well i kan org sabah.racist lah sikit. hehe

2. Jogging/Yoga/Sauna

JOGGING? mesti ramai yang tak ada masa nak buat kan. org sebenarnya malas nak buat. konon nya takde masa..yeke? patutlah badan macam badak air, sighh. cuba cari alternatif lain. I buat yoga everyday masa cuti hari tu..hasilnya tak payah cakap sebab u sendiri akan terkejut tgk perubahan badan dalam seminggu. Peluh yang keluar masa yoga banyak kot.lemak terbakar la tu..Pakai sauna pants or sauna satu badan pun ok.sebab still keluarkan peluh and toxic dalam badan. segar-bugar lahh badan korang lepas ni..

3. Hot Cream

yang ni optional, boleh ikut atau tidak. Tapi i ada pakai satu cream dari cosway. Bioglo thermo bodylite. Botol kaler merah. I pakai before buat yoga or jogging. Fungsinya memaksimakan peluh/ lemah yang bakal dibakar. wahwah..*glowing eyes* TAPI JGN PAKAI WAKTU BERSAUNA. nanti iritasi pada kulit u all.

4. Makan Sebelum jam 8 mlm.

Ada jugak yang cakap makan before jam 7. tapi i makan before lapan and masih okay. Alhamdulillah..kalau rajin makan lah supplement macam vitamin C and E for ur skin..

lastly goodluck. ini saja yang i boleh kongsikan :)

http://parasyit.blogspot.com/2012/01/cara-kurus-dalam-sebulan.html

2 comments:

  1. perkongsian yang sangat menarik, kadang-kadang ada sesetengah orang sanggup menguruskan badan di pusat rawatan yang mahal, padahal kalau ikut tips asas untuk kurus, sebenarnya lebih menjimatkan..

    ReplyDelete
  2. hurmm... nk bersauna ni kena pakai sikit kos kan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...