Mengapa Berat Badan Susah Turun!!


faktor-kegemukan
Salam,

Ini soalan yang biasa ditanya pada Kak Zu dan menjadi soalan yang popular.Kak Zu akan jawab diblog ini supaya jelas dan terang.

Ramai diantara kita yang merunggut kerana sudah banyak produk dan ubat menurunakan berat badan dicuba tetapi masih juga gagal menurunkan berat badan yang dikehendaki walaupun 1 kg. Mengapa perkara ini terjadi?

Faktor yang pertama adalah disebabkan toksin yang banyak dalam badan. Toksin yang banyak didalam badan menyebabkan proses penyerapan dan fungsi ubat menurunakan berat badan hampir lumpuh dan tidak berfungsi dengan baik dalam menurunkan berat badan.

Faktor kedua adalah disebabkan faktor metabolisme yang tinggi. Ini menyebabkan pembakaran lemak menjadi terlalu perlahan dan sukar unutk mereka menurunkan berat badan atau dalam erti kata lain mendapat berat badan yang ideal.

Faktor ketiga adalah disebabkan tiada senaman langsung yang dilakukan dalam masa seminggu. Duduk diam dan pasif sahaja.Pergi kerja dan balik kerja. Hari cuti seperti hari minggu dihabiskan disepan televisyen dan menonton rancangan kegemaran sambil makan-makan

Sebenarnya selain daripada diet, senaman ringgan selama 20-30 init 2 kali seminggu paling kurang atau setidaknya 1 kali seminggu juga dapat membantu anda menurunkan berat badan secara konsisten. Tidak sukar berjalan cepat selama 15-20 minit sehari atau mengayuh basikal 30 minit sehari sudah membakar lemak antara 150-300 gram sehari.

Oleh itu,Kak Zu nasihatkan ,ambil sedikit masa dengan beriadah dan senaman ringan,bukan sahaja badan yang menawan tetapi kesihatan juga bertambah baik. Selain daripada 3 foktor diatas banyak lagi faktor lain seperti kolesterol dalam darah dan sebagainya.

http://zuzila.com/blog/tag/faktor-kegemukan/

3 comments:

  1. pelik juga, ingtkn metabolism tnggi lagi cepat boleh turunkan berat?

    ReplyDelete
  2. Macam salah je statement pasal metabolism tu...

    ReplyDelete
  3. Metabolism tingggi lah lagi cepat bakar lemak

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...